Nest “Toms” – 27 november 2004

scooter    minka

V: Nyarr-Scooter Urjette v. Muskyteira
M: Manusia’s Belle Minka

 

 

De dekking
Minka werd loops op 14 september. Om een goed beeld te krijgen van haar loopsheid en daarbij het juiste dek tijdstip te kunnen bepalen hebben we vanaf de achtste dag bloed geprikt voor een progesteronbepaling. Op 25 en 26 september is Minka gedekt door Scooter, dat was op de 12e en 13e dag van haar loopsheid. We hopen op puppies eind november.

 

De nestnaam
De nestnaam voor dit nest wordt gevormd vanuit de “stammoeder” van het kooikerhondje, te weten Tommie. Mw. M.C.S. Baronesse van Hardenbroek van Ammerstol, is een groot voorvechter geweest van de herontdekking van de Nederlandse rassen. In 1939 is zij vanuit Nuenen gestart met een zoektocht naar Kooikerhondjes, waardoor zij in bezit is gekomen van Tommie, waarmee zij in 1942 een eerste nestje fokte. De nestnaam voor dit nest is Toms.

 

nestnaam1    nestnaam2

 

De echo
Minka heeft ons best lang in spanning gehouden om doormiddel van veranderingen in haar doen en laten ons een kans te geven zelf een eigen diagnose te kunnen stellen of ze al dan niet drachtig zou zijn. Maar de laatste week vielen er dan toch enkele veranderingen aan Minka op. Ondanks dat ze nog graag slootje sprong, gedroeg ze zich tijdens de wandelingen wat sloom en tuttig en liep ze onderhand aan mijn benen geplakt. Verder slaapt ze erg veel en zoekt ze daar meestal een rustig plekje voor op. En als laatste nam haar passie voor eten toch wel toe.
Op de 32ste dag van haar dracht zijn we voor een echo naar de dierenarts geweest. Het blijft een mooi gezicht, die kleine zwarte “balletjes” op het scherm, waarin je een klein vruchtje met een piep klein hartje al zie kloppen en die als alles goed gaat uit zullen groeien tot echte hondjes. Over ruim vier weken hopen we de eerste nakomelingen van Minka te mogen begroeten.

 

echo1

 

echo2

 

De dracht
Zeven weken drachtig, Minka is de laatste twee weken van haar dracht ingegaan. Haar langzaam groeiende buik begint af en toe in de weg te zitten. Juist nu er zoveel reigers in het park zitten en je die zo lekker kan wegjagen, kan je toch duidelijk zien dat haar snelheid er uit raakt, ze rent niet meer; nee, ze hobbelt. Slapen doet ze nog steeds veel en haar honger is af en toe niet te stillen.
Komende week zullen we de werpkist voor haar klaar gaan zetten, zodat ze daar vast aan kan wennen.

 

7wkdrachtig

 

Minka is nu acht weken drachtig, ze heeft nog een week te gaan. In de wandelingen heeft ze niet zo’n lol meer, maar af en toe gedraagt ze zich nog als een “jonge blom” en heeft ze nog best zin in een spelletje, ondanks haar zwaarder wordende lichaam.
Ze slaapt nu ’s nachts in de werpkist, hopelijk accepteert ze deze plaats ook als geboorteplaats voor haar pups komende week.

 

8wkdrachtig

 

 

Stamboom | Geboorte | Week 1 | Week 2 | Week 3 | Week 4 | Week 5

 

Week 6 | Week 7 | Week 8 | Afscheid