Nest “Bouwe” – 11 november 2005

jelle    stand2

V: Dancer’s Golden Gift v.d. Toetesteijn (Jelle)
M: Renske

 

 

De dekking
Het duurde allemaal wat langer dan verwacht, maar uiteindelijk werd Renske dan toch loops op 28 augustus. Het dek tijdstip was deze keer juist weer iets eerder. Zo wezen de gebruikelijke bepalingen van het progesterongehalte uit dat Renske op de 13e en 14e dag van haar loopsheid gedekt kon worden, en zodoende is Renske op 9 en 10 september gedekt door Jelle. Nu is het weer afwachten op de eerste tekenen die kunnen duiden op een mogelijk nestje.

 

De nestnaam
De nestnaam voor dit nest is Bouwe, afgeleid van de oude boerderij Bouwlust waar vanuit wij ons landbouwbedrijf uitoefenen. Bouwlust is een oude boerderij die in de laatste jaren van de 17e eeuw gebouwd is, hij is dus meer dan 200 jaar oud. 

 

nestnaam1

 

nestnaam

 

De echo
Kort na de dekking veranderd Renske al, ze gaat opvallend meer drinken, en haar eetlust neemt toe. Langer na de dekking valt op dat ze meer plast en als ze maar iets hoort kraken aan komt rennen, om te kijken of er niet iets te eten valt. Precies vier weken na de dekking blijkt dat ze al is aangekomen en dat haar buikje al wat ronder wordt, er is eigenlijk geen twijfel meer mogelijk, Renske moet wel drachtig zijn. En of ik nu een bevestiging op mijn vermoedens wilde, of dat ik het gewoon leuk vond de pupjes in wording te kunnen zien; in elk geval zijn we op dag 33 gerekend vanaf de eerste dekking, voor een echo naar de dierenarts geweest. Het echoapparaat stond nog maar net op de buik van Renske toen het eerste vruchtblaasje met daarin een pupje in wording zich al liet zien, als alles goed blijft gaan, zullen we rond 11 november de pupjes van Jelle en Renske kunnen verwelkomen.

(Helaas geen foto van de echo, het papier van de printer was op).

 

De dracht
En toen was Renske alweer zeven weken drachtig en heeft ze in principe nog maar twee weken te gaan, wat gaat het dan toch ineens weer snel.
Eigenlijk gedraagt ze zich prima, hoewel tijdens de dagelijkse wandelingen nu toch wel blijkt dat haar uithoudingsvermogen door haar groeiende buik toch wel wat afneemt. Eten is voor haar nog steeds feest, het kan volgens Renske niet op, alles in orde dus.

 

7wkdrachtig

 

7wkdrachtig1

 

Inmiddels is Renske acht weken drachtig. Ik merk aan haar dat de extra kilo’s haar toch wel wat in de weg gaan zitten. Met name als ze ligt is ze af en toe best kortademig. De wandelingen zijn wandelingetjes geworden; ook haar eten geef ik in kleinere porties, meerdere keren op een dag; en verder is ze gewoon vrolijk.

 

8wkdrachtig

 

8wkdrachtig1

 

 

Stamboom | Geboorte | Week 1 | Week 2 | Week 3 | Week 4 | Week 5

 

Week 6 | Week 7 | Week 8 | Afscheid | Nestkeuring | In herinnering