Nest “Delfs” – 27 april 2004

scooter    renske
V: Nyarr-Scooter Urjette v. Muskyteira
M: Renske

 

 

De dekking
Renske werd loops op 9 februari. Ook deze keer hebben we door middel van bloedonderzoek de stijging van het progesteron laten bepalen. Op 25 en 26 februari is Renske gedekt, dat was op dag 17 en 18 van de loopsheid. Over ongeveer vier weken laten we een echo maken om te kijken of we ons kunnen verheugen op puppies. We verwachten de pups dan omstreeks eind april.

 

De nestnaam
De nestnaam voor dit nest komt vanuit de oprichtingsplaats van de Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondjes, te weten Delft. Op 11 februari 1967 is daar de vereniging opgericht. Delft was vooral als plaats van oprichting gekozen vanwege de geschiedenis van Prins Willem van Oranje. Zijn kooiker zou het leven van de Prins tijdens een veldtocht hebben gered, toen hij lag te slapen en een vijandige indringer zijn tent probeerde binnen te dringen. De geschiedenis van het Kooikerhondje is met deze persoon onverbrekelijk verbonden. In Delft ligt Willem I, Prins van Oranje begraven. De nestnaam wordt Delfs.

 

nestnaam

 

De echo
Op 26 maart, dat was de 30ste dag gerekend vanaf de eerste dekking zijn we voor een echo naar de dierenarts gegaan. Er zijn me de laatste week toch wel wat veranderingen aan Renske opgevallen, ze heeft enorme honger, eet als ze de kans krijgt van alles op. Verder is ze iets aanhankelijker, plast meer en drinkt ook meer.
Gelukkig logen deze symptomen er niet om, op de echo was duidelijk te zien dat Renske drachtig is!
We kunnen ons nu echt gaan verheugen op de komst van puppies over een kleine vijf weken.

 

echo

 

De dracht
Vandaag is Renske 6 weken drachtig, en ze groeit gestaag. Aan haar ribben is te voelen dat ze het extra voer echt gebruikt voor de groei van haar pups, vandaar dat ze weer iets meer te eten krijgt, ook omdat ze nog steeds aangeeft honger te hebben. Lekker opgekruld liggen is er al even niet meer bij. Maar verder voelt Renske zich er wel bij.

 

6wkdrachtig

 

Renske is alweer 7 weken drachtig, de tijd gaat ineens erg snel. Een sprintje trekken laat ze voorlopig voor gezien, dat kan ook niet anders, als je toch ruim een vierde deel van je normale lichaamsgewicht extra mee te sjouwen hebt. Ondanks dat gaat ze een renspelletje met de kat van de buren niet uit de weg. Tijdens de wandelingen loopt Renske nog vrolijk mee, maar nu het wat warmer wordt kost het haar toch iets meer energie.

 

7wkdrachtig

 

7wkdrachtig1

 

De laatste week is aangebroken, Renske is 8 weken drachtig, haar snelheid is er nu wel helemaal uit. We kunnen nu gaan aftellen. Haar buikje is op en top rond, met regelmaat kan je de pups nu zien bewegen. De werpkist staat klaar, af en toe neemt Renske er een kijkje in. Vervolgens loopt ze er weer uit, want denkt ze: “nog even niet”.

 

8wkdrachtig

 

 

Stamboom | Geboorte | Week 1 | Week 2 | Week 3 | Week 4 | Week 5

 

Week 6 | Week 7 | Week 8 | Afscheid | In herinnering