Nest “Jans” – 13 mei 2006

billy    lindi

V: Unique Billy v.h. Runxputtehof
M: Delfs Lindi v.d. Zwarte Bellen Hoeve

 

 

De dekking
De cyclus van Lindi laat een ander beeld zien als dat ik tot nu toe van mijn meiden gewend ben. Renske en Minka worden gemiddeld genomen om de 9-10 maanden loops. Lindi doet het keurig om de 6,5 maand. Lindi werd nu dus loops op 27 februari. Ook bij haar koos ik voor de progesteronbepalingen, en konden wij op 12 en 13 maart afreizen naar Noord-Holland, waar de voor dit nest uitgekozen reu woont. Daar vonden op de 14e en 15e dag van de loopsheid twee geslaagde dekkingen plaats.
Voor Lindi wordt dit het eerste nestje, dus extra spannend! Als alles goed gaat verwachten wij haar eerste nakomelingen omstreeks half mei.

 

De nestnaam
Jan Steen schilderde in de 17e eeuw werken waar men veelvuldig spioenachtige hondjes op terugziet, die veel lijken op het huidige Kooikerhondje. Ook uit dit kleine stukje geschiedenis heb ik een nestnaam kunnen vormen, te weten: Jans.

 

nestnaam

 

De echo
De truukjes die Minka uit de “kast” haalt om aan een extra voertje te komen doet Lindi haar niet na, zij pakt het allemaal wat grootser aan. Ze grist voertjes zo uit je handen, zonder je vingers te besparen!
Verder valt het op, dat Lindi wat kroeleriger is en meer dan gewoonlijk op schoot wil, maar wat me het meest aan haar opvalt, is het feit dat ze tussen de 3e en 4e week van haar dracht al behoorlijk in omvang toeneemt.
Het kon dus eigenlijk niet missen, ook Lindi moet wel drachtig zijn. En inderdaad, ook bij haar bewees het resultaat van de echo op de 29ste dag na de eerste dekking mijn gedachten.
Het nestje van Lindi zal ongeveer zes dagen na het nestje van Minka geboren worden.

 

echo1

 

echo2

 

De dracht
De groei die er bij Lindi al vroeg in haar dracht in zat, heeft zich in de achterliggende weken alleen maar doorgezet. Lindi is nu met haar 7 weken dracht echt al tonnetje rond, ze ligt graag helemaal uitgestrekt, of zelfs op haar rug, met haar buikje omhoog. En ze heeft honger voor….., het is echt oppassen geblazen, want als je even niet oplet eet ze zo het brood van je bord.
Ze duikt zo de afwasmachine in om er vervolgens met “kleeforen” weer uit te komen, die vervolgens weer door haar moeder Renske schoon gemaakt moeten worden.
Het gaat dus prima met Lindi!

 

6wkdrachtig

 

7wkdrachtig

 

Lindi is nu acht weken drachtig en heeft nog één week te gaan. Gelukkig voor haar, want haar extra vrachtje wordt nu toch wel wat zwaar, het is ook eigenlijk geen gezicht meer. Een dikke bult tussen een paar dunne pootjes in, haar haren in de flanken staan als een tuut op een uitstulping wijduit, en haar lopen is meer waggelen geworden, waarbij haar buik lekker mee schommelt. Wat wil je nog meer? Gewoon nog een weekje geduld hebben voordat we de tweede generatie “zwarte bellen” puppies kunnen verwelkomen!

 

8wkdrachtig

 

8wkdrachtig2

 

 

Stamboom | Geboorte | Week 1 | Week 2 | Week 3 | Week 4 | Week 5

 

Week 6 | Week 7 | Week 8 | Afscheid | Nestkeuring