Nest “Sun” – De geboorte

Maandag 23 september:
Op zondagochtend at Benthe niet meer met de enthousiasme die ik de laatste weken van haar gewend was. Ze hobbelde de hele tijd achter me aan en kon geen rust vinden. In de loop van de ochtend begon het hijgen en graven en dat hield de hele verdere dag en avond aan. Tegen 23 uur zagen we een eerste perswee. We hoopten dat er nog pups geboren zouden worden op zondag, omdat de vader van dit nest op deze dag jarig is, maar dat gebeurde jammer genoeg niet.
De eerste pup werd om iets over half één geboren…

 

TijdGeslachtGewicht
00:40 uurteef232 gr.
01:15 uurreu234 gr.
02:00 uurteef246 gr.
05:09 uurteef228 gr.

 

Benthe nam de tijd, tussen de derde en vierde pup zat zelfs meer dan drie uur. Nadat de vierde pup geboren was, kwamen er praktisch geen persweeën meer, maar we voelden nog wel een pup.
Om acht uur contact met de DA opgenomen, waar we gelijk terecht konden. Er werd een echo gemaakt en er zat inderdaad nog een pup. Benthe kreeg een injectie Oxitocine en we gingen weer naar huis, met de boodschap dat de pup binnen twee uur geboren moest worden… Maar dat gebeurde niet, de persweeën kwamen niet meer op gang. Toen zat er helaas niets anders op dan de pup via een keizersnede te halen, dus gingen we opnieuw naar de DA. Daar kwam iets na 12 uur nog een reutje ter wereld wat helaas niet meer leefde.
De teleurstelling was groot, maar gelukkig ging het met Benthe wel goed. Eindelijk zat de bevalling erop en kon ze gaan “moederen” en keerde de rust weer terug in huis.

 

 

Meer…

 

 

Pup voor pup


 


teef 1

 


reu

 


teef 2

 


teef 3

 

 

Stamboom | Geboorte |