Nest “Jans” – Week 7

Maandag 26 juni 2006:
In de achterliggende dagen hebben zich weer wat veranderingetjes plaatsgevonden in het leven van de puppies. De socialisatie gaat door en om beurten gaat er een pup mee naar buiten, halsbandje om, riempje eraan en stappen maar. Het is leuk te zien hoe verschillend de pups reageren, enkelen huppelen zo met je mee, een andere pup gaat gelijk op de rem, en weer een andere moet eerst krabbelen, want: “er zit iets geks om mijn nek”. Zodra de pups de etensbakjes horen rammelen zijn ze wakker en zetten ze een koor van puppystemmetjes op: “honger, honger, wij hebben honger”. In de puppyren heeft de werpkist plaatsgemaakt voor een bench, zodat de pups daar ook vertrouwd aan kunnen raken. Daarnaast een nieuw speeltje voor de puppies, wat ik ook bij vorige nesten heb gebruikt. De knutselploeg sloeg direct toe, want iets nieuws daar zijn ze wel voor te vinden. Ik vraag me echter sterk af of dit “tentje” dit nest wel zal overleven.

 

Meer…

 

 

Dinsdag 27 juni 2006:
Vandaag een “drukke” dag voor het puppyteam, want er stond een bezoek van de Kooikervereniging op het programma en de chipper van de Raad van beheer zou langs komen. De Kooikervereniging kwam langs voor een zogenaamd nestbezoek, dat is de gewoonte bij goedgekeurde, bij de Vereniging gemelde nesten. Zo’n bezoek vind plaats als de pups tussen de 6 en 8 weken oud zijn. Tijdens zo’n bezoek worden de pups bekeken op voor het ras belangrijke zaken. Bijvoorbeeld of de oren groot genoeg en goed geplaatst zijn, of de oogkleur in orde is. Of de staart lang genoeg is, of het gebit goed staat, hoe de bouw van het hondje is. En hoe de aftekening op het lichaam en het hoofd is. Hiervoor wordt het hondje “getekend”. Al met al een nuttig bezoek, hoewel je als fokker natuurlijk dergelijke zaken voor jezelf ook wel al had bekeken. Daarnaast hebben de pups ook hun chip gekregen. Wat voor de pups op het moment van niet echt prettig is, maar wat ze ook gelukkig weer heel snel vergeten zijn.

 

Meer…

 

 

Donderdag 29 juni 2006:
Regelmatig neem ik nu een delegatie van het puppyteam mee voor een nieuwe “prikkel”. Het is gewoon niet te doen om alle pups tegelijk mee te nemen, je wilt ze per slot van rekening ook in de gaten houden. Bowi, Jinke, Jette en Jente mochten mee naar het witlofland, wij zijn nu eenmaal ook agrariër, en daar wil ik de pups ook iets van laten zien. Witlof groeit op ruggen, en al heel gauw toen de pups in het land waren klommen ze tegen de ruggen op of renden ze door de rijen heen, om “tikkertje” te spelen, ook moesten ze even uitproberen of je grond ook kan eten. Nee dus! Jurre en Chelsea mochten mee naar de “overkant”. Daar is een kleine uitlaatstrook naast een distributieterrein in opbouw. Ik zette de pups op de foto met op de achtergrond een enorm koelcomplex in opbouw. Toen Minka en Lindi drachtig waren en ik daar met de meiden vaak een verkorte ronde liep, waren ze daar volop aan het heien, nu staat er al een gedeelte van een metershoog gebouw, en dat in een paar weken tijd! In elk geval veel herrie, maar het deerde de pups niet. Ze leken meer last te hebben van het halsbandje dat irriteerde, dan van de geluiden om hen heen. We vervolgden de route naar een oorlogsmonument waar de vlaggen halfstok hingen omdat het vandaag Veteranendag was. En als laatste vandaag ging Tobias mee wandelen in het “grote” park. Zeg maar het park waar ik met de volwassen honden dagelijks loop. Het was vrij rustig dus we hebben eigenlijk geen vreemde honden gezien, maar in elk geval heeft Minka, Tobias geleerd hoe hij een gat moet graven.

 

Meer…

 

 

Vrijdag 30 juni 2006:
Als eerste was het vandaag de beurt aan Jippe en Jente voor een uitstapje naar de “overkant”. Temidden van alle bedrijvigheid snuffelden beiden pups in het rond. Pas gemaaid, iets opgedroogd gras is lekker om aan te knabbelen en aan te ruiken om geurtjes op te doen. We namen ook nog even een kijkje bij het oorlogsmonument, waar gisteren in verband met de Veteranen dag een herdenking gehouden was. De tweede activiteit vandaag, was een ontmoeting met een ander nest puppies, die een week ouder zijn als de “Jans” puppies, en eigenlijk qua familiebanden nog redelijk dicht bij elkaar zitten. De vaderhond van deze pups is een broer van de oma (Renske) van de “Jans” puppies. Op een rustig stukje grasland hebben we de hele club hun gang laten gaan. Ik had voor deze middag: Tibbe, Jurre, Kwinto, Jinke, Jette en Chelsea meegenomen. De pups vermaakten zich prima, maar het was wel warm en dorstig, en voor de toekomstige eigenaren een zoekspelletje: “zoek je eigen pup”. Daarna gingen we met Bowi en Jette nog een plant kopen bij Intratuin, en toen hadden we het voor deze dag ongeveer wel gehad.

 

Meer…

 

 

Zaterdag 1 juli 2006:
Vandaag hebben we het rustig aan gedaan en hebben de pups zich in en om de boerderij vermaakt. Aangezien de temperaturen zomers zijn heb ik een “badje” voor de pups opgezet voor een eerste kennismaking met water. Het valt me altijd al op dat de pups heel snel door hebben dat er iets nieuws te beleven is, dit was dus ook het geval met het bad. De eerste pup stapt er voorzichtig in en in een mum van tijd, liepen alle 10 de pups in het water. Zelf zat ik er nog over in hoe ze erin en er uit moesten klimmen, maar dat losten ze allemaal prima zelf op. Dit is genieten, dit is zomerpret!

 

Meer…

 

 

Pup voor pup


 

week7tobias
Jans Tobias, gewicht 2535 gram.

 

week7bowi
Jans Bowi, gewicht 2215 gram.

 

week7jippe
Jans Jippe, gewicht 2040 gram.

 

week7jinke
Jans Jinke, gewicht 2600 gram.

 

week7jette
Jans Jette, gewicht 2055 gram.

 

week7jente
Jans Jente, gewicht 2990 gram.

 

week7jurre
Jans Jurre, gewicht 2480 gram.

 

week7kwinto
Jans Kwinto, gewicht 2405 gram.

 

week7chelsea
Jans Chelsea, gewicht 2135 gram.

 

 

Stamboom | Geboorte | Week 1 | Week 2 | Week 3 | Week 4 | Week 5

 

Week 6 | Week 7 | Week 8 | Afscheid | Nestkeuring