Nest “Jans” – Week 6

Maandag 19 juni 2006:
Het ochtendritueel wat voor ons en de puppies om ongeveer 6 uur begint neemt toch al gauw een dikke drie kwartier in beslag. Als eerste moet het hele puppyverblijf verschoond worden en met 10 puppies om je heen schiet dat zo lekker op. De puppies zijn namelijk heel behulpzaam, ze helpen de vuile kranten altijd kapot scheuren, en kunnen zo heerlijk om je benen dartelen. Als het rennetje dan toch gedweild is en van schone kranten is voorzien, worden alle puppies gewogen. Ik heb ze dan allemaal even in handen en verricht gelijk een handeling; bijvoorbeeld tandjes kijken, of even op het ruggetje leggen, of balletjes voelen bij de reutjes, of een beetje met de naam van het hondje oefenen of gewoon even lekker kroelen. En dan is het natuurlijk etenstijd, de bakjes zijn in een mum van tijd leeg, daarna moeten de meeste pups alweer plassen of de bekende andere boodschap doen en dan kan de dag beginnen…

 

Meer…

 

 

Dinsdag 20 juni 2006:
Natuurlijk is er om de boerderij meer te beleven dan alleen het huis en het buitenrennetje, maar het is wel heel belangrijk de puppies goed in de gaten te houden. Vanmiddag liepen ze op het grindpad te dartelen, maar dan komt er gelijk een stukje opvoeding aan de orde. “Nee, geen steentjes eten”, bekkie open en jawel daar kwam het steentje uitgerold. Maar ja als puppie wil je nu eenmaal alles ontdekken en uitproberen, en ben je gewoon super nieuwsgierig (Het wordt tijd dat de boerin is gaat onkruid wieden, maar ze zal wel te druk met haar puppies zijn ;-)).

 

Meer…

 

 

Woensdag 21 juni 2006:
Als de puppies gegeten hebben of als ze wakker worden, is het tijd om te spelen, en wordt zo ongeveer het hele rennetje op zijn kop gezet. Het is leuk om te zien, hoe het hele team speelt. Soms met elkaar, maar ook wel eens alleen. Als ze samen spelen is het vaak een stoeipartijtje. Spelen ze alleen dan is het met een speeltje, waar dan driftig mee geschud wordt, of waar de tandjes ingezet worden. Het valt op, dat het uithoudingsvermogen van de pups toeneemt. De speelmomenten duren steeds langer en vinden vaker plaats. Als laatste hadden we deze dag de ondeugende tweeling Niels en Thomas op bezoek.

 

Meer…

 

 

Vrijdag 23 juni 2006:
Vandaag waren ook de “Jans” puppies toe aan hun eerste enting. Het hele team werd in de bench gezet en in de auto geladen. Ik moet eerlijk bekennen, dat het achterin de auto niet stil was, maar dat er een koor van protesterende puppystemmetjes te horen was. Biij de dierenarts aangekomen moest er natuurlijk eerst door de assistente geknuffeld worden, waarna de pups allemaal gecontroleerd werden op schone oortjes, schone oogjes, het gehemelte, het gebit, de vacht, het hartje werd beluisterd, de heupjes en knietjes gevoeld, de balletjes bij de reutjes geteld, en tot slot voor allemaal de eerste prik, die de pups allemaal zonder piep accepteerden. Daarna gingen we weer naar huis, en zowaar het was een stuk stiller in de auto.

 

Meer…

 

 

Pup voor pup


 

week6tobias
Jans Tobias, gewicht 2150 gram.

 

week6bowi
Jans Bowi, gewicht 1865 gram.

 

week6jippe
Jans Jippe, gewicht 1710 gram.

 

week6jinke
Jans Jinke, gewicht 2120 gram.

 

week6jette
Jans Jette, gewicht 1690 gram.

 

week6jente
Jans Jente, gewicht 2495 gram.

 

week6jurre
Jans Jurre, gewicht 2120 gram.

 

week6kwinto
Jans Kwinto, gewicht 2055 gram.

 

week6chelsea
Jans Chelsea, gewicht 1820 gram.

 

 

Stamboom | Geboorte | Week 1 | Week 2 | Week 3 | Week 4 | Week 5

 

Week 6 | Week 7 | Week 8 | Afscheid | Nestkeuring