Nest “Jans” – Week 5

Maandag 12 juni 2006:
Voor het eerst naar buiten, dat is best spannend, maar ook een beetje eng. Want wat is de wereld dan ineens groot. Nieuwe geluiden en nieuwe luchtjes, dat moet je als pup toch wel eerst verwerken. Gaandeweg zie je de pups meer ontspannen, en overwint de nieuwsgierigheid het. Het was wel erg warm met temperaturen boven de 30 graden, maar gelukkig was er in het rennetje genoeg schaduw om het toch wat prettiger te houden.

 

Meer…

 

 

Woensdag 14 juni 2006:
Met een complete weersomslag, waarbij het regende en 10 tot 15 graden minder warm was, bleven de pups vandaag lekker binnen, maar daar is ook genoeg te doen. Het hele team is volop aan het ontdekken wat er te beleven valt. Met de speeltjes wordt al flink “geschud” of in gebeten. Ook zie je al duidelijke spelletjes met elkaar, en als er dan een derde pup voorbij komt is die de “klos” en de tweede zo vergeten. En helemaal groot feest is het als Minka zich overgeeft, en ze met zijn allen op en om haar heen darren. Maar na gedane “arbeid” is het toch weer rusten, en keert de rust dan weer weder in de puppyren. En ik hou me nog bezig met nadenken hoe ik 10 puppies tegelijk kan laten eten in aparte bakjes, en kan voorkomen dat de eerste al klaar is voor de laatste zijn eten krijgt, en de laatste het dan ongewild moet gaan delen.

 

Meer…

 

 

Donderdag 15 juni 2006:
Weer regen en kou vandaag, dus weer niet naar buiten. Maar het puppyteam heeft zich niet verveeld, en ik ook niet, want het was weer tijd om nageltjes te knippen. 180 stuks. Zeg maar 10 x 18 nageltjes, de pups wennen hier al steeds meer aan, aan het begin waren er nog wel eens wat worstelpartijen, maar nu laten ze het allemaal heel gemakkelijk toe. De pups krijgen nu naast de vleesmaaltijden ook een keer brokjes. De vleesmaaltijden krijgen ze in hun eigen bakje, bij de brokjes doen ze het nog gezamenlijk. De gehele dag waren de pups met tijden in de weer en toen we vanavond puppybezoek kregen, lag het hele team uitgevloerd! En ik maar zeggen: “ze kunnen al zo leuk spelen”.

 

Meer…

 

 

Zaterdag 17 juni 2006:
Vandaag weer veel puppybezoek, van groot naar klein. Maar er was ook nog tijd voor het puppyteam om weer lekker buiten in het gras te hobbelen. En een nieuwe uitdaging aan te gaan, namelijk de ballenbak!

 

Meer…

 

 

Pup voor pup


 

week5tobias
Jans Tobias, gewicht 1680 gram.

 

week5bowi
Jans Bowi, gewicht 1540 gram.

 

week5jippe
Jans Jippe, gewicht 1345 gram.

 

week5jinke
Jans Jinke, gewicht 1720 gram.

 

week5jette
Jans Jette, gewicht 1320 gram.

 

week5jente
Jans Jente, gewicht 1965 gram.

 

week5jurre
Jans Jurre, gewicht 1590 gram.

 

week5kwinto
Jans Kwinto, gewicht 1585 gram.

 

week5chelsea
Jans Chelsea, gewicht 1515 gram.

 

 

Stamboom | Geboorte | Week 1 | Week 2 | Week 3 | Week 4 | Week 5

 

Week 6 | Week 7 | Week 8 | Afscheid | Nestkeuring