Mijn werkwijze

Alle pups worden gefokt volgens het fokreglement van de Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje.

 

De pups worden ontwormd en ingeënt en krijgen een dierenpaspoort mee, ze krijgen een stamboom en worden door een medewerker van de Raad van Beheer voorzien van een chip.

 

Daarnaast worden de pups verkocht met een door de rasvereniging geadviseerde koopovereenkomst.

 

Ik plaats mensen die interesse in een Zwarte Bellen pup hebben pas officieel op mijn wachtlijst na een kennismakingsbezoek voordat de pups er zijn.

 

Het kiezen van een pup doen we “samen”, als het goed is maakt een hond vele jaren deel uit van uw leven. Het is in het belang van de hond en zijn baas(jes) dat de karakters goed bij elkaar passen; een Kooikerpup uitkiezen is niet alleen vlekjes kijken…

 

De pups worden in huis geboren en groeien in de huiskamer op, ik besteed veel tijd aan het socialiseren van de pups met dagelijkse situaties en geluiden.

 

Als de pups eenmaal geplaatst zijn bij hun nieuwe eigenaar blijf ik graag op de hoogte van de ontwikkelingen van de pup en sta ik zo nodig de eigenaar met raad en daad ter zijde.

 

Mocht zich een situatie voordoen waarin u niet meer voor de hond kunt en wil zorgen, dan wil ik hier van op de hoogte gebracht worden zodat we samen naar een passende oplossing zoeken. Hiermee wil ik voorkomen dat “mijn” honden gaan “zwerven” op het internet of dat ze in een dierenasiel terecht komen.

 

Om de twee jaar organiseer ik in september op de oneven jaartallen mijn zogenaamde Bellendag, vergelijkbaar met een reünie. Ik nodig dan alle hier geboren hondjes met hun baas(jes) uit.

 

De Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje organiseert een nestkeuring in het tweede levensjaar (februari/maart) van de hond. Ik reken erop dat iedere eigenaar gehoor geeft aan deze uitnodiging.